Catering od Restauracji Wojewódzkiej

Przykładowe menu cateringowe:

Przykładowe przystawki typu finger foods

  • Świeży ogórek z pastą z tuńczyka
  • Łódeczki z cykorii z sałatką krabową i dressingiem
  • Parfait z drobiowej wątróbki na trójkącie z chrupkiego pieczywa czosnkowego z dodatkiem musu
  • Kawałki melona miodowego owinięte szynka parmeńskiej
  • Roladki z pieczonego buraka z serem Dor Blue
  • Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą i świeżym liskiem bazylii na szpadce bambusowej
  • Totille mix ( pszenne tortille z wędzonym łososiem i kurczakiem z dodatkiem świeżych warzyw i dipów)
  • Cykoria z serem gorgonzola i włoskim orzechem
  • Bakłażan grillowany z serem i suszonym pomidorem
  • Krewetki na sałatce z ananasa
  • Szaszłyczki  z krewetki i melona
  • Roladki z grillowanej cukinii i bakłażana z serem pleśniowym
  • Szaszłyki z ananasa grillowanego z szynką parmeńską
  • Szaszłyczki drobiowe marynowane w sosie teryaki
  • Vol-au-vent z musem z żurawiny i sera cammembert z orzeszkami
  • Vol-au-vent z salami i kremowym serkiem
  • Mini bułki z sałatą, wędliną i serem

Słodkości:

  • Mini panacotta
  • Rogaliki z wiśniami
  • Szarlotka
  • Migdałowiec

Napoje zimne:

  • soki owocowe
  • woda z miętą i cytryną

Dania na gorąco:

  • Aksamitna zupa serowa z aromatem czosnku i chrupiącymi grzankami
  • Krem porowo - ziemniaczany posypany siekanym szczypiorkiem
  • Karkówka duszona z warzywami skropionymi czerwonym winem
  • Zrazy wieprzowe z cebulą w sosie własnym
  • Naleśniki ze szpinakiem w sosie z podgrzybków i maślaków

Dodatki do drugiego dania:

  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • kluski śląskie
  • bukiet surówek

Przekąski na zimno:

  • Wybór smakowitych mięs pieczonych i pasztetów ułożonych dekoracyjnie z dodatkiem warzyw
  • Plastry kurczaka faszerowanego bakaliami podane na liściach sałaty ozdobione suszoną żurawiną
  • Grillowany bakłażan faszerowany serkiem
  • Koreczki wędzonego łososia i sera pleśniowego
  • Capresse z bazylią
  • Babeczki z kruchego ciasta wypełnione nadzieniem mięsnym lub duszonymi pieczarkami
  • Carpaccio z dojrzałego avokado skropionego sokiem z limonki w towarzystwie chrupiącej szynki parmeńskiej , płatków parmezanu i słodkich winogron
    Grillowane paski papryki z mieszanką sera koziego i mascarpone ułożone na liściach roszponki posypane czarnymi oliwkami
  • Finezyjne kanapeczki w kilku smakach
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem orzechów włoskich i sera gordon blue
  • Sałatka grecka
  • Mieszanka sałat z grillowanym kurczakiem

Cena zależy od wielu czynników, takich jak wielkość imprezy, ilość potrzebnego personelu i uwarunkowania logistyczne. Zapraszamy do kontaktu w celu bezpłatnej wyceny...

SMACZNEGO!

Zaakceptuj pliki cookies na pasku w dole strony, aby wyświetlić mapkę.
Przewiń do góry